Основні слідчі дії у справі «Кузні на Рибальському» завершені — ДБР

Основні слідчі дії у справі «Кузні на Рибальському» завершені — ДБР

Укрінформ
Слідство у справі поставок до армійських підрозділів військової техніки невідповідної якості, у якій фігурує ексзаступник міністра оборони України Ігор Павловський, перебуває на стадії завершення, а основні слідчі дії в цій справі вже завершено.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

“Основні слідчі дії (у цій справі — ред.) завершено. За період досудового розслідування проведено 6 судових експертиз та низка експертиз ще триває. За цей час здобуто докази, які викривають учасників злочинної змови у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень”, - поінформували в установі.

Як уточнюється, найближчим часом досудове розслідування у цьому провадженні буде завершено, а матеріали кримінального провадження - скеровані для розгляду до суду.

Також у ДБР поінформували, що 5 листопада загалом було внесено 28 мільйонів застави за двох фігурантів цієї справи — за Павловського і за голову правління заводу “Кузня на Рибальському” Валерія Шандру.

Читайте також: Слідчий експеримент підтвердив невідповідність вимогам ЗСУ катерів «Кузні на Рибальському» - ДБР

Вони є підозрюваними у справі про постачання протягом 2016-2018 років до армійських підрозділів військової техніки невідповідної якості, уточнили у ДБР.

За інформацією установи, третій підозрюваний у цій справі наразі залишається під вартою.

Як уточнюється, суд поклав на підозрюваних низку обов’язків, а саме - прибувати за кожною вимогою до слідчого; не відлучатися без його дозволу з населеного пункту за місцем постійного проживання; здати слідчому документи, які надають право виїзду за кордон та інші.

Слідство у цій справі триває.

У ДБР нагадали, що 21 жовтня та 4 листопада Павловському та Шандрі Київський апеляційний суд зменшив розмір альтернативного запобіжного заходу – застави, до 18 та 10 млн грн відповідно.

Читайте також: З «Кузні на Рибальському» стягнуть понад 47,3 мільйона штрафу - прокуратура

А в липні 2021 року при обранні підозрюваним запобіжного заходу суд визначив заставу у розмірі завданих збитків, а саме: 476 млн грн - Павловському та 443 млн грн – Шандрі.

Окремо у ДБР зазначили, що 23 та 28 жовтня слідчі експерименти підтвердили невідповідність бойових катерів виробництва ПрАТ «Кузня на Рибальському» вимогам замовника – ЗСУ та Міноборони.

Як повідомлялося, 2 липня слідчі ДБР оголосили підозру 3 колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на понад 475 млн гривень.

Дії експосадовців Міноборони були кваліфіковані як умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Читайте також: У ДБР розповіли про кримінальну справу щодо катерів «Кентавр» з Кузні на Рибальському

Дії голови правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» кваліфікували як підбурювання до злочину.

У справі фігурують Павловський, Шандра і двоє колишніх начальників одного з профільних департаментів Міністерства оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-