На Донеччині викрили мережу агентів ФСБ Росії, які готували диверсії

На Донеччині викрили мережу агентів ФСБ Росії, які готували диверсії

Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки України виявили та припинили діяльність на Донеччині членів агентурної мережі, що діяла під кураторством ФСБ РФ. Координував її один із бойовиків розвідувального підрозділу НЗФ «ДНР».

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входили громадяни України, які були завербовані на тимчасово окупованій території Донецької області, та направлені для здійснення розвідки військових об’єктів у районі проведення ООС для вчинення на них диверсійних акцій.

Читайте також: Колишній СБУшник зізнався в убивстві чоловіка, який вербував його для вчинення терактів

Зазначається, що одного з членів мережі затримано і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) Кримінального кодексу України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно інших вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Читайте також: Киянин вербував найманців для участі у збройному конфлікті в Сирії

Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України встановила особи двох співробітників ФСБ, які намагалися завербувати офіцера СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-