Окупанти суттєво обмежили рух через лінію розмежування

Окупанти суттєво обмежили рух через лінію розмежування

Інфографіка
Укрінформ
У жовтні КПВВ «Станиця Луганська», єдиний пункт, де пропуск через лінію розмежування відбувається щоденно, перетнуло майже на 60% осіб менше ніж у вересні.

Таку інформацію повідомили в ДПСУ, передає Укрінформ.

«Якщо у вересні поточного року КПВВ «Станиця Луганська» перетнули понад 71 тисяча осіб, то у жовтні – менш як 27 тисяч осіб. При цьому останніми тижнями представники окупаційної влади пропускають на контрольовану українською владою територію в рази менше осіб, ніж на ТОТУ. Тим самим представники колабораціоністської влади на тимчасово окупованих РФ територіях суттєво обмежують можливості українців, які проживають в окупації, спілкуватися з родичами, отримувати виплати, освітні, медичні (зокрема й з вакцинації) та інші послуги", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти блокують п'ять із семи КПВВ на сході України

Суттєві зміни щодо пропуску осіб через КПВВ «Станиця Луганська» українські прикордонники почали фіксувати з 10 жовтня. Того дня до 10.30 з боку ТОТУ не прослідувала жодна особа. А з наступного дня спостерігається значне зменшення пасажиропотоку через обмеження, які встановили представники збройних формувань РФ.

Читайте також: У Києві під посольством Росії вимагали розблокувати пункти пропуску в ОРДЛО

Як повідомлялось, за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі сім КПВВ на лінії розмежування функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте, через обмеження окупаційних адміністрацій ОРДЛО, фактично пропуск здійснюється лише через «Станицю Луганську» - щоденно та через КПВВ «Новотроїцьке» - двічі на тиждень. Рух у решті п’яти дорожніх коридорах окупанти заблокували повністю.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-