Старі деталі на бойову техніку: у Дніпрі викрили злочинну схему

Старі деталі на бойову техніку: у Дніпрі викрили злочинну схему

Фото
Укрінформ
У Дніпрі правоохоронці викрили злочинну схему зі встановлення вживаних деталей на бойову техніку для операції Об'єднаних сил під виглядом нових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури Дніпропетровської області викрито посадових осіб приватного підприємства, які налагодили схему з привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт та обслуговування військової техніки (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України), - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підприємство стало переможцем тендерних торгів на ремонт військової техніки загальною сумою 58 млн грн, тоді як тендерна документація містила недостовірні відомості про нібито наявні дозволи, приміщення, а також матеріально-технічну базу для проведення таких робіт.

"Використовуючи орендоване приміщення, працівники підприємства розбирали вживану техніку на деталі, які згодом реставрували та встановлювали на бойову техніку під виглядом нових. З метою легалізації своїх дій вони укладали фіктивні угоди про нібито поставку нових запчастин з підконтрольними суб’єктами підприємницької діяльності. У подальшому така техніка направлялася до зони проведення ООС", - повідомляють в ОГП.

Правоохоронці провели ряд обшуків у приміщеннях підприємства та військового представництва, під час яких вилучили документацію, військову техніку, автомобілі тощо.

Читайте також: Трьом торгівцям контрабандною зброєю дали по 12 років тюрми

Досудове розслідування триває. Оперативний супровід у справі здійснюється Управлінням Служби безпеки України в області.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві державного ветеринарного лікаря підозрюють у сприянні постачанню неякісної яловичої печінки для харчування військовослужбовців.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-