Суд узяв під варту затриманого на Луганщині бойовика

Суд узяв під варту затриманого на Луганщині бойовика

Укрінформ
На Луганщині громадянин України, якого затримали поблизу лінії розмежування, отримав повідомлення про підозру в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань і взятий під варту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«За даними слідства, у 2017 році мешканець окупованого міста Алчевськ вступив до лав незаконного збройного формування «6-й окремий мотострілецький козачий полк ім. М. Платова» так званої «народної міліції ЛНР». Він служив «оператором відділення протитанкової керованої ракети», завданням якого було знищення підрозділів й військової техніки Збройних сил України», - ідеться в повідомленні.

Відповідно до поставлених завдань підозрюваний здійснював спостереження за переміщенням підрозділів українських військових, передавав інформацію для координації і ведення бойових дій із застосуванням вогнепальної зброї, військової техніки та артилерійського озброєння.

Читайте також: Контррозвідка допитала бойовика «ЛНР», який нишпорив на лінії розмежування

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що з липня 2021 року підозрюваний служить «офіцером-наглядачем Представництва Спеціального центру контролю та координації припинення вогню», що входить до складу так званої «народної міліції ЛНР».

Затримали учасника НЗФ 13 жовтня 2021 року на лінії розмежування поблизу міста Золоте на Луганщині. Він був одягнутий у військову форму, при собі мав вогнепальну зброю з двома спорядженими магазинами та військовий квиток.

Наразі Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затримання здійснювалося контррозвідкою СБУ спільно з підрозділами Збройних сил України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-