Ситуація на сході України залишається «близькою до нестабільної» - ОБСЄ

Ситуація на сході України залишається «близькою до нестабільної» - ОБСЄ

Укрінформ
Ситуація в сфері безпеки уздовж лінії зіткнення на сході України вважається "близькою до нестабільної", хоча за останні два тижні спостерігалося незначне зниження кількості порушень режиму припинення вогню.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в повідомленні для друку Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Мікко Кіннунена після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи 13 жовтня.

"Ситуація в сфері безпеки уздовж лінії зіткнення вважається близькою до нестабільної, хоча за останні два тижні, за повідомленнями СММ, спостерігалося незначне зниження кількості порушень режиму припинення вогню, порівняно з попереднім двотижневим періодом", - заявив Кіннунен.

За його словами, учасники зустрічі "були проінформовані про інцидент, що стався на ділянці розведення Золоте - Первомайськ". "На даному етапі важливо уникати ескалації, а також вживати всіх можливих зусиль, щоб подібні інциденти не повторювалися в майбутньому", - зазначив спецпредставник ОБСЄ.

Читайте також: У зоні ООС затримали російського військового зі зброєю

Він заявив, що учасники робочої групи з безпеки ТКГ "обговорили шляхи скорочення силових дій уздовж лінії зіткнення з метою уникнути жертв серед цивільного населення і військовослужбовців, а також запобігти пошкодженню цивільної інфраструктури". "На жаль, учасники не прийшли до єдиної позиції", - йдеться в повідомленні.

Політична робоча група продовжила обговорення проекту плану дій в повній відповідності з Мінській угоді.

"Засідання Робочої групи з гуманітарних питань не відбулися через розбіжності з приводу участі одного з експертів. Я висловив надію, що на наступному засіданні Робоча група зможе просунутися в обговоренні важливих питань своєї порядку денного, а саме про зниклих безвісти, взаємне звільнення утримуваних і свободу пересування через лінію зіткнення», - заявив Кіннунен.

Економічна робоча група "зосередилася на питаннях, пов'язаних з водопостачанням окремих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО)". У цьому контексті особлива увага була приділена підприємству "КП Вода Донбасу" і його діяльності в ОРДО. Крім того, учасники обговорили пенсійні виплати, а також екологічні питання.

"Недавні обмеження на перетин лінії зіткнення, введені ОРДЛО, і їх можливі наслідки обговорювалися на пленарному засіданні", - повідомив спецпредставник ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-