На Київщині відкрили пам’ятний меморіал полеглим захисникам України

На Київщині відкрили пам’ятний меморіал полеглим захисникам України

Фото
Укрінформ
У Першій Президентській бригаді Північного ОТО Нацгвардії України (Київська область) з нагоди Дня захисників та захисниць України відбулося відкриття пам’ятного меморіалу «Захисникам України, полеглим за її територіальну цілісність».

Відкриття меморіалу відбулося під час пам’ятних заходів за загиблими воїнами військової частини 3027, інформує пресслужба Національної гвардії України (НГУ), передає Укрінформ.

“На стройовому плацу бригади відбулась церемонія відкриття пам’ятного меморіалу «Захисникам України, полеглим за її територіальну цілісність». Цей пам’ятник присвячений тим гвардійцям, які не задумуючись пішли боронити кордони держави, які, на жаль, назад уже не повернулись. Ворожа куля обірвала життя цих мужніх воїнів”, - йдеться у повідомленні.

На Київщині відкрили пам’ятний меморіал захисникам України, полеглим за її територіальну цілісність / Фото: Національна гвардія України

Зазначається, що кожне прізвище, викарбуване на меморіальних плитах, зображає, зокрема, втрати Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, а також “біль родин та української держави за справжніми захисниками Батьківщини”.

Заступник командувача Нацгвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь, говорячи про відкриття меморіалу, уточнив, що необхідно пам’ятати тих загиблих воїнів, які полягли в боях за Україну.

Читайте також: У Києві 14 жовтня відкриють пам'ятний хрест захисникам України

На цьому заході також були присутні батьки та родичі загиблих воїнів, ветерани АТО/ООС, начальник Північного оперативно-територіального об’єднання НГУ генерал-майор Олег Гарчу, командування військової частини і міський голова Вишгорода Олексій Момот.

Як повідомлялося, 17 вересня у Києві у Департаменті патрульної поліції відбулося відкриття Меморіалу пам'яті загиблим поліцейським патрульної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-