СБУ цьогоріч затримала на сході України дев'ятьох бойовиків

СБУ цьогоріч затримала на сході України дев'ятьох бойовиків

Укрінформ
З початку року в районі лінії розмежування СБУ затримала дев'ятьох учасників незаконних збройних формувань «ДНР» і «ЛНР».

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Співробітники СБУ також виявили 53 схрони, з яких вилучено сотні кілограмів вибухівки. За оперативними даними, їх облаштували для вчинення диверсій.

Крім того, викрито 190 інтернет-агентів, які діяли в інтересах спецслужб РФ. Зловмисники закликали до захоплення державної влади та порушення територіальної цілісності України.

Читайте також: СБУ затримала у Києві бойовика, який добивав поранених українських бійців

На Луганщині контррозвідники СБУ затримали шпигуна ГУ Генштабу Збройних Сил РФ, який збирав розвіддані у районі проведення операції Об’єднаних сил. У вересні цього року затримано бойовика так званої «ЛНР». 2014 року він брав участь у захопленні будівлі Управління СБУ у Луганській області. Зловмиснику повідомили про підозру та взяли під варту.

На Донеччині затримано бойовика танкового підрозділу незаконних збройних формувань. Встановлено, що він причетний до обстрілів позицій українських військових.

Читайте також: СБУ викрила у Дніпрі конструкторське бюро, яке співпрацювало з кримськими окупантами

У Маріуполі блоковано діяльність мережі ворожих інтернет-агентів. Зловмисники закликали до війни та зміни лінії державного кордону. Для поширення провокативних матеріалів, вони використовували заборонені в Україні соцмережі.

"За викритими фактами протиправної діяльності тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України", - зазначають в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-