Спостерігачі ОБСЄ на вихідних нарахували 529 порушень «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ на вихідних нарахували 529 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала за період із вечора 1-го до вечора 3 жовтня 157 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 372 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №232/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 4 жовтня.

"У період із вечора 1-го до вечора 3 жовтня в Донецькій області Місія зафіксувала 157 порушень режиму припинення вогню, зокрема 15 вибухів (1 вибух у повітрі та 14 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Зазначається, що більшість порушень виявлено біля ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольне урядові, 41 км на південь від Донецька), а також на північний схід від Авдіївки (підконтрольна урядові, 17 км на північ від Донецька).

Читайте також: Окупанти чотири рази зривали «тишу» у зоні ООС, застосувавши заборонене озброєння

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 209 порушень режиму припинення вогню.

"У період із вечора 1-го до вечора 3 жовтня в Луганській області СММ зафіксувала 372 порушення режиму припинення вогню, зокрема 82 вибухи невизначеного походження", - зазначають у Місії.

Уточнюється, що всі порушення сталися в районах на південний схід від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська) уранці 2 жовтня.

Читайте також: Росія перекинула в ОРДЛО нові партії пального та боєприпасів - розвідка

При цьому у період із вечора 2-го до вечора 3 жовтня на Луганщині не виявлено жодного порушення режиму припинення вогню. Востаннє таке фіксувалося в період із вечора 17-го до вечора 18 вересня.

За попередній звітний період повідомлялося про 21 порушення режиму припинення вогню на Луганщині, більшість із них - також у районах на південний схід від Попасної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-