Російські найманці з мінометів обстріляли приватний сектор Авдіївки

Російські найманці з мінометів обстріляли приватний сектор Авдіївки

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування РФ продовжують порушувати режим припинення вогню. Окупанти обстріляли приватний сектор Авдіївки.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ООС, передає Укрінформ.

"ЗФ РФ здійснили злочинний обстріл мирного населеного пункту вздовж лінії розмежування. Сьогодні, 1 жовтня, з боку позицій ЗФ РФ, що знаходяться в районі Ясинуватої, був здійснений обстріл населеного пункту Авдіївка із застосуванням мінометів калібру 120 мм", - йдеться у повідомленні.

Спостережна група української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін провела верифікацію наслідків зазначеного обстрілу, під час якої були встановлені та задокументовані факти обстрілу, а саме – були зафіксовані пошкодження приватної цивільної інфраструктури за адресою: вул. Колосова, буд. 143 та буд. 151 (приватні будівлі та прилегла до них територія).

Читайте також: Під час обстрілу Щастя поранений міський голова, його прооперували - джерело

Втрат серед цивільного населення немає.

Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, надавши вичерпні докази злочинів.

Читайте також: Кількість цивільних жертв на сході України за шість місяців збільшилась наполовину – ООН

Зазначене грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом подальшої ескалації збройного протистояння та свідчить про небажання ЗС РФ дотримуватися режиму припинення вогню, тим самим посилюючи напруження та наражаючи місцеве населення на небезпеку, наголошують в штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-