Спостерігачі ОБСЄ за добу нарахували 282 порушення «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ за добу нарахували 282 порушення «тиші»

Звіт
Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала протягом понеділка, 27 вересня, 143 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 139 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 227/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 28 вересня.

"У Донецькій області Місія зафіксувала 143 порушення режиму припинення вогню, зокрема 42 вибухи (1 розрив, 3 вибухи у повітрі та 38 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на південний схід від н. п. Залізне (підконтрольний урядові, 42 км на північний схід від Донецька), на північ від Широкиного (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька) та поблизу ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольне урядові, 41 км на південь від Донецька).

Як нагадують спостерігачі, за попередню добу на Донеччині було зафіксовано 65 порушень "тиші".

Читайте також: Місія ОБСЄ виявила двісті одиниць техніки окупантів поза місцями зберігання

"У Луганській області СММ зафіксувала 139 порушень режиму припинення вогню, зокрема 31 вибух невизначеного походження", - констатують в ОБСЄ.

Зазначається, що більшість таких випадків виявлено в районі на північ від н. п. Круглик (непідконтрольний урядові, 31 км на південний захід від Луганська - за оцінкою, у рамках навчань із бойовою стрільбою поза зоною безпеки), а також на північ, північний схід і південний захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередню добу на Луганщині було зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню, що також сталися поряд із ділянкою розведення в районі Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-