Спостерігачі ОБСЄ за добу нарахували 196 порушень «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ за добу нарахували 196 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала протягом вівторка, 21 вересня, 117 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 79 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 222/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 22 вересня.

“У Донецькій області СММ зафіксувала 117 порушень режиму припинення вогню, зокрема 8 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах навколо Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька) та н. п. Софіївка (непідконтрольна урядові, 40 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: ОБСЄ вихідними нарахувала понад 300 порушень «тиші» на сході України

Порушення біля окупованої Софіївки спостерігачі оцінили як навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки. Як зазначається, це порушує рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року про заборону проведення навчань (занять) із бойовою стрільбою в зоні безпеки.

За попередній звітний період, нагадують в СММ, на Донеччині було виявлено також 117 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 79 порушень режиму припинення вогню, зокрема 76 вибухів невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Читайте також: В окупованому Луганську «мінували» офіс місії ОБСЄ

Зазначається, що більшість порушень сталася в районах на захід від н. п. Весела Гора (непідконтрольний урядові, 16 км на північ від Луганська), на південний захід від н. п. Старий Айдар (підконтрольний урядові, 20 км на північний захід від Луганська) та на південний захід від Станиці Луганської (підконтрольна урядові, 16 км на північний схід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-