В окупованому Луганську «мінували» офіс місії ОБСЄ

В окупованому Луганську «мінували» офіс місії ОБСЄ

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні була змушена 18 вересня тимчасово евакуювати персонал із займаних приміщень в окупованому Луганську після повідомлення про замінування, яке виявилося хибним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті № 220/2021, опублікованому СММ ОБСЄ в Україні.

"О 14:12 18 вересня до Місії надійшов телефонний дзвінок від членів збройних формувань, які повідомили, що ними отримано анонімний лист по електронній пошті, в якому зазначалося про те, що в займаних СММ приміщеннях у непідконтрольному уряду Луганську встановлена ​​бомба. Після цього о 14:15 у рамках заходів попередження Місія евакуювала весь свій персонал із вищезазначених приміщень у безпечне місце", - йдеться в звіті.

Читайте також: ОБСЄ вихідними нарахувала понад 300 порушень «тиші» на сході України

За запитом СММ з 15:40 до 17:10 члени збройних формувань РФ у присутності співробітників служби безпеки Місії "проводили огляд приміщень СММ і не виявили вибухових пристроїв".

"Персонал СММ повернувся до приміщень через 30 хвилин після закінчення огляду та продовжив роботу", - повідомили в Місії ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Спеціальній моніторинговій місією ОБСЄ в Україні неодноразово заявляли про обмеження свободи пересування та інші перешкоди при виконанні мандата СММ на тимчасово окупованій Росією території Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-