Танкісту окупаційної армії РФ дали дев'ять років в'язниці

Танкісту окупаційної армії РФ дали дев'ять років в'язниці

Укрінформ
На Донеччині танкіста незаконних збройних формувань РФ, який 4 роки воював проти ЗСУ, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області.

«Танкіста НЗФ РФ засуджено до 9 років позбавлення волі… 31-річного уродженця м. Покровська засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Прокурором у суді доведено, що в період з квітня 2015 року по січень 2019-го зловмисник брав участь у бойових діях проти Збройних сил України у складі «2 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади 1 Армійського корпусу Міністерства оборони ДНР» та танкового батальйону «Дизель» у якості водія-механіка. Крім того, був старшим стрільцем розвідувальної роти «5 окремої мотострілецької бригади».

Читайте також: СБУ впіймала на Донеччині бойовика «Оплоту»

Після проходження військових навчань на танковому полігоні окупованого російськими незаконними збройними формуваннями міста Шахтарська, засуджений відвідував передові позиції бойовиків на околицях Докучаєвська, де чинив активний збройний опір українським захисникам.

У січні 2019 року цей чоловік за власним бажанням залишив лави бойовиків, а в жовтні того ж року, під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ «Мар’їнка», був затриманий співробітниками Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-