Поновленого у поліції ексберкутівця Страшка відправлять у зону ООС

Поновленого у поліції ексберкутівця Страшка відправлять у зону ООС

Укрінформ
Керівник поліції Києва Іван Вигівський зазначив, що відповідно до існуючого алгоритму, поновлений на посаді за рішенням суду ексберкутівець Дмитро Страшок має пройти стажування у зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Про це керівник столичної поліції повідомив у інтерв’ю censor.net, передає Укрінформ.

“Я нікому не допомагаю уникнути відповідальності, і його (Страшка — ред.) ніхто не переховує. Він на судове засідання, про яке заявляли адвокати, з’явився і з’являтиметься на інші. Його відновили на посаді за рішенням суду, а за процедурою такі особи мають пройти стажування в зоні проведення Операції об’єднаних сил”, - наголосив Вигівський.

Читайте також: Обвинувачені у викраденні Луценка і Вербицького вийшли з СІЗО

Раніше ГО “Адвокатська дорадча група” поінформувала у Фейсбуці, що новий керівник поліції Києва Іван Вигівський нібито “сприяє затягуванню розгляду справи про напад на жовтий автобус”.

За інформацією активістів, одного із підсудних - діючого бійця 2-ї роти полку поліції особливого призначення Дмитра Страшка — було відправлено у відрядження у Донецьку область на три місяці.

Читайте також: Затримали експосадовця МВС, підозрюваного у причетності до вбивств на Майдані

Зі свого боку адвокат Євгенія Закревська заявляла, що таке відрядження жодним чином не є поважною причиною для неявки до суду.

За інформацією активістів, заступник командира 2-ї роти Київського «Беркуту» Олег Святний та 7 його підлеглих - Антон Зазимко, Андрій Прокопенко, Дмитро Страшок, Максим Терлецький, Віталій Шаповал, Андрій Шарлай та Ігор Шарлай - обвинувачуються у перевищенні влади та незаконному затриманні 11 учасників Євромайдану - операція по нападу на жовтий автобус з подальшим жорстоким побиттям протестувальників, а також у фальшуванні рапортів, дачі завідомо неправдивих свідчень.

Цю справу було передано до суду ще 2 серпня 2016 року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-