В Україні понад 19 тисяч учасниць бойових дій – Лапутіна

В Україні понад 19 тисяч учасниць бойових дій – Лапутіна

Укрінформ
В Україні з понад 400 тисяч учасників бойових дій, більше 19 тисяч – жінки.

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі зі спеціальним представником голови ОБСЄ з гендерних питань Ліліяною Паліхович, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«В Україні з понад 400 тисяч учасників бойових дій понад 19 тисяч – жінки. Наразі досі існують певні проблеми у питаннях медичної допомоги жінкам-військовослужбовцям, і Мінвететранів продовжує працювати у напрямку вирішення цих питань. До речі, це стосується не тільки ветеранок. Ми усвідомлюємо, що необхідно змінювати систему медичної та психологічної підтримки захисників України в цілому», - сказала Лапутіна.

Вона підкреслила, що особливу увагу сьогодні міністерство приділяє шанобливому ставленню до ветеранів і гідному вшануванню пам’яті загиблих на Сході України.

Читайте також: Мінветеранів покращить систему медико-психологічної допомоги ексвійськовим - Лапутіна

«Восьмий рік триває російсько-українська війна, на якій ми втратили 4410 захисників, 19 з них – це жінки-військовослужбовці. Тому міністерство також підтримує родини, дітей полеглих захисників та захисниць», – сказала очільниця Мінветеранів.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-