Військові розповіли деталі обстрілу, під час якого загинув солдат зі Львівщини

Військові розповіли деталі обстрілу, під час якого загинув солдат зі Львівщини

Укрінформ
Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новозванівка 30 серпня внаслідок обстрілу загинув старший солдат 24 ОМБ Роман Задорожний. Бойовики вдарили по українських позиціях із протитанкової ракети в час, коли військові гасили пожежу.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 24 ОМБ, передає Укрінформ.

«Роман, разом зі своїми побратимами, знаходився на бойовому чергуванні. Саме в цей момент бойовики здійснили обстріл наших позицій із ручних протитанкових гранатометів та кулеметів різного калібру. Внаслідок обстрілу відбулося загоряння сухої трави в районі бойового поста, на якому перебував військовий. Для того, щоб унеможливити подальше загоряння позиції, старший солдат Задорожний, разом із іншими військовослужбовцями, розпочав локалізовувати пожежу та гасити полум’я і саме у цей момент, під час переміщення від одного осередку пожежі до іншого, бойовики здійснили прицільний обстріл з протитанкової керованої ракети, внаслідок чого Роман Андрійович отримав поранення несумісні з життям», - зазначається у повідомлені.

Побратими та командування підрозділу, де старший солдат Задорожний проходив службу вже майже п’ять років, згадують його як дуже сміливого, відповідального, порядного, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, гарного воїна, який постійно проявляв розумну ініціативу та завжди був надійною підтримкою та опорою для своїх командирів та побратимів.

Роман Задорожний народився 9 червня 1994 року на Львівщині. На початку літа він відзначав своє 27-річчя.

Читайте також: Окупанти пригнали в ОРДЛО бронетехніку та ракетні і снайперські комплекси - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня на Луганщині загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Роман Задорожний, родом із Добротвору. У нього залишилася мама, сестри та брати.

Попередньо тіло Романа Задорожного привезуть на Львівщину в четвер, 2 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-