Лише Україна дотримується мінських домовленостей про «тишу» — Разумков

Лише Україна дотримується мінських домовленостей про «тишу» — Разумков

Укрінформ
Голова ВР Дмитро Разумков прокоментував нещодавній обстріл Авдіївки російсько-окупаційними військами, заявивши, що Україна дотримується мінських домовленостей щодо ведення бойових дій, але буде захищати себе, своїх військовослужбовців і громадян.

Про це спікер сказав на брифінгу під час поїздки до району проведення Операції об’єднаних сил, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, останнім часом ми бачимо загострення. Ми бачимо, що роблять так звані «ЛНР», «ДНР». Усі пам’ятають, Авдіївку. На жаль, вчора, позавчора ми бачили знову обстріли, порушення тих домовленостей, як були взяті всіма сторонами процесу. Лише Україна виконує свої зобов’язання, і сьогодні дійсно дотримується того, що було досягнуто в Мінську, домовленостей щодо припинення обстрілів і ведення бойових дій. Але ми точно не будемо мовчати і будемо захищати себе і своїх військовослужбовців і громадян, які сьогодні вимушено мають жити в таких умовах. А все, що буде залежати від нас, від армії, від військово-цивільної адміністрації, я впевнений, ми будемо робити», - зауважив Разумков.

Він підкреслив, що обстріли були зафіксовані і майже в кілометрі від школи.

Разумков наголосив, що Україна готова до викликів, але велика відповідальність лежить і на колегах з ОБСЄ, які повинні це фіксувати.

«Дуже хотілося б, щоб воно функціонувало цілодобово, а не зранку до третьої або до п’ятої. А іноді в такі моменти ми не бачимо там місію. Треба бути, вибачте, сліпими, щоб не бачити такі випадки. А вони повинні бути об’єктивними для того, щоб і ми, і весь світ розумів, хто що робить, хто за що відповідає, щоб потім не було зайвих розмов», - заявив Голова ВР.

Він також зауважив, що великою проблемою є функціонування КПВВ.

«Ми повністю готові. Наша сторона — армія, прикордонники, поліція, центральна влада, яка тут працює, повністю готові забезпечити повноцінне функціонування пунктів пропуску. Ви знаєте, що так звані «ДНР», «ЛНР» їх заблокували. Офіційною підставою є ковід, але ми розуміємо, що це просто для того, щоб створити додаткові ускладнення для людей. Частіше за все це люди літнього віку, яким треба потрапити на територію вільної України... Ми також добре знаємо, що це використовується на тій стороні, як інформаційний тиск на Україну, намагання створити негативний імідж, але люди все бачать», - сказав Разумков.

Він додав, що наші КПВВ забезпечені швидкими тестами і усім, що необхідно для здійснення пропуску.

Разумков висловив сподівання, що незабаром ми зможемо зробити так, щоб уся Україна знову жила у звичному режимі.

«Ми майже чверть своєї незалежності знову її відстоюємо. Тому дуже хотілося б, щоб найближчим часом у нас був ще один святковий день, який би ми могли занести в якості червоного дня календаря», - сказав Разумков.

Читайте також: Разумков назвав ключове питання шостої сесії Верховної Ради

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки. Під час обстрілу були поранені восьмеро українських військовослужбовців. Постраждалих серед місцевого населення немає.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 30 серпня відвідує район проведення Операції об’єднаних сил.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-