У Збройних Силах України з’явилася перша жінка-бригадний генерал

У Збройних Силах України з’явилася перша жінка-бригадний генерал

Указ
Укрінформ
Указом Президента України №427/2021 від 24 серпня 2021 року командувачу Медичних сил Збройних Сил України Тетяні Остащенко присвоєно чергове військове звання вищого офіцерського складу – бригадний генерал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«Присвоїти військове звання бригадного генерала медичної служби полковнику медичної служби Остащенко Тетяні Миколаївні – командувачу Медичних сил Збройних Сил України», – йдеться в Указі.

Читайте також: У Збройних силах України призначили першу жінку-командувача

30 липня міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про призначення першої жінки-командувача у Збройних Силах України. Полковник медичної служби Тетяна Остащенко обійняла посаду командувача Медичних сил.

Коментуючи знакове призначення, міністр зауважив, що вже у найближчій перспективі у Збройних Силах з’явиться перша жінка-бригадний генерал. 24 серпня 2021-го року Президент України підписав про це відповідний Указ.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ назвав пріоритетні завдання реформування армії

Таран також нагадав, що майже чверть загальної чисельності Збройних Сил на сьогодні — це жінки, і їх роль у розвитку війська зростає. Рівний доступ до посад і військових звань передбачає однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-