Піротехніки ДСНС за тиждень знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів - штаб ООС

Піротехніки ДСНС за тиждень знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів - штаб ООС

Укрінформ
Піротехнічні розрахунки ДСНС зі складу Об’єднаних сил упродовж тижня обстежили 77,75 га звільнених територій Донецької та Луганської областей, вилучивши та знешкодивши 834 вибухонебезпечних предмети.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує пресцентр штабу ООС.

“Піротехнічні розрахунки ДСНС зі складу Об’єднаних сил протягом тижня 139 разів залучалися для очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури. Крім того, супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання. За вказаний період рятувальниками обстежено 77,75 га території, вилучено та знешкоджено 834 вибухонебезпечних предмети”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти обстріляли під Гнутовим українських саперів, які проводили розмінування

Також фахівці ДСНС України, за потреби, надавали домедичну та психологічну допомогу у спеціалізованих пунктах, які розташовані на територіях контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Уточнюється, що за тиждень така допомога була надана 98 особам.

Зазначається, що за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки підрозділів ДСНС зі складу Об’єднаних сил здійснюють постійно комплекс заходів щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей, які забруднені вибухонебезпечними предметами внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: ТКГ не вдалося дійти згоди щодо безпеки та розмінування на сході України – Грау

Як повідомляв Укрінформ, у пресцентрі штабу ООС раніше інформували, що у районі проведення операції Об'єднаних сил минулої доби та від початку нинішньої обстрілів з боку окупантів не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-