Окупанти блокують роботу КПВВ на сході України - штаб ООС

Окупанти блокують роботу КПВВ на сході України - штаб ООС

Укрінформ
Наразі КПВВ функціонують щоденно з 8.00 до 16.00, однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресцентр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

“Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в “Станиці Луганській”, - зазначається у повідомленні.

Як уточнюється, пасажиропотік у “Станиці Луганській” у порівнянні з минулим тижнем зменшився на 33%.

“Зниження інтенсивності перетину лінії розмежування фіксується з моменту зміни правил перетину пов'язаних з карантином. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 8 991 особа, а на контрольовану територію – 7 460 осіб”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

“У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 660 осіб та 67 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 504 особи та 88 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію”, - поінформували у пресцентрі штабу ООС.

Також прикордонники упродовж минулого тижня виявили 4 громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції були направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Читайте також: Червоний Хрест доставив в ОРДЛО понад 50 тонн гумвантажу

Як уточнюється, упродовж тижня через КПВВ «Новотроїцьке» і «Щастя» проїхали 24 вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Зокрема, міжнародні організації доставили мешканцям тимчасово окупованої території України більше 184 тонн товарів медичного призначення, гігієнічних наборів та будівельних матеріалів.

У пресцентрі штабу ООС також нагадали, що у контрольних пунктах змінено умови перетину лінії розмежування пов'язані з карантином.

Зокрема, громадяни України, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”, а у разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. З іншого боку, іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

“Водночас діє широкий перелік категорій громадян до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ”, - йдеться у повідомленні.

Також обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Як повідомляв Укрінформ, піротехнічні розрахунки ДСНС зі складу Об’єднаних сил упродовж тижня обстежили 77,75 га звільнених територій Донецької та Луганської областей, які були забруднені вибухонебезпечними предметами через збройну агресію РФ, та вилучили і знешкодили 834 вибухонебезпечні предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-