Окупанти 10 разів порушили «тишу», семеро бійців ООС поранені та травмовані

Окупанти 10 разів порушили «тишу», семеро бійців ООС поранені та травмовані

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 17.00 26 липня 10 разів порушили режим припинення вогню в районі ООС. Унаслідок обстрілу четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим припинення вогню. Від початку доби зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, поблизу населеного пункту Водяне, що біля Донецька, противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів. Біля Авдіївки російські окупанти обстріляли українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі Причепилівки збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

Читайте також: Окупанти минулої доби 11 разів зривали «тишу» в зоні ООС, на Луганщині літав безпілотник

У напрямку села Галицинівка ворог застосував артилерію калібру 122 мм. Неподалік Опитного окупанти вели вогонь з мінометів 82-го калібру. Біля Старогнатівки російські найманці обстріляли наші позиції з артилерії калібру 122 мм і мінометів 120-го та 82-го калібру. У районі населеного пункту Південне ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів, а поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російські окупанти обстріляли українські позиції з автоматичних станкових гранатометів.

Крім того, у Донецькій та Луганській областях зафіксовані прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Раніше повідомлялось, що внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Поранені перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, одного – середньої тяжкості, п’ятьох – задовільний.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців Українська сторона СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 25 липня, в зоні операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-