«Жаби», «Гвоздики» та «Рапіра»: РФ тримає на лінії відведення гаубиці, гармати і танки

«Жаби», «Гвоздики» та «Рапіра»: РФ тримає на лінії відведення гаубиці, гармати і танки

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації, зокрема озброєння та техніку, розміщені з порушенням лінії відведення на полігонах.

Як передає Укрінформ, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 23 липня 2021 року, повідомляє штаб ООС у Фейсбуці.

«БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території Луганської області зафіксував озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення на полігоні неподалік населеного пункту Бугаївка. Це дванадцять 122 мм буксированих гаубиць Д-30А «Жаба» та дванадцять 122 мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», одна 100 мм буксирована протитанкова гармата МТ-12 «Рапіра». Поза межами виділених місць зберігання виявлено 24 танки Т-72, Т-64, 7 буксированих мінометів, 4 ЗРК 9К35 «Стріла 10», 89 БТР, БМП та БРДМ», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Артилеристи тренувались знищувати ворожі танки й піхоту «Рапірами» і ПТРК «Штурм-С»

Водночас на полігоні в районі тимчасово окупованого населеного пункту Міусинськ Місією зафіксовано 46 танків, 13 буксированих гаубиць, 2 реактивних системи залпового вогню та 47 бойових броньованих машин, які розміщені поза межами виділених місць зберігання.

«Перебування значної кількості озброєння на полігонах свідчить про проведення бойового злагодження механізованих підрозділів російсько-окупаційних військ з наступною ротацією на лінії розмежування», - наголошується у повідомленні.

Крім того, СММ ОБСЄ в котрий раз фіксує численні випадки перешкоджання допуску представників Місії з боку збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території.

Зокрема, на блокпостах окупованих населених пунктів Старомихайлівка, Олександрівське, Новоазовськ, Заїченко, Хрещатицьке російсько-окупаційні війська забороняли проїзд спостерігачів Місії, посилаючись на «розмінування та інженерні роботи в цьому районі», «проведенням антитерористичної операції у цьому районі», а інколи й не надаючи жодних пояснень.

Зазначається, що на всіх без виключення блокпостах спостерігачі фіксували факт проїзду цивільних автомобілів в обох напрямках.

Значне зосередження озброєння та військової техніки на полігонах тимчасово окупованої території Луганської області, чисельні та системні випадки перешкоджання роботі СММ ОБСЄ вкотре засвідчують про цілеспрямовані дії збройних формувань РФ щодо загострення обстановки в районі проведення ООС та небажанні виконувати раніше досягнутих домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-