ОРДЛО блокує рух у більшості гуманітарних коридорів

ОРДЛО блокує рух у більшості гуманітарних коридорів

Укрінформ
Усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування з 08.00 до 16.00, але рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Зокрема, навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 588 осіб та 81 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 559 осіб та 93 транспортні засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

«З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Пасажиропотік там був динамічним та у порівнянні з минулим тижнем збільшився на 35%. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 9 991 особа, а на контрольовану територію – 10 019 осіб», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сійярто назвав КПВВ у Станиці Луганській одним з найсумніших місць у Європі

Зазначається, що під час заходів контролю прикордонники виявили 3 громадянина, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Читайте також: Виїзд з ОРДЛО та Криму: Зеленський підписав закон про тимчасове скасування штрафів

Крім того, через КПВВ «Новотроїцьке» проїхало 4 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Міжнародний Комітет Червоного Хреста для населення тимчасово окупованої території України доправив продуктові набори та будівельні матеріали. Загальна вага гуманітарної допомоги склала близько 75,6 тонни.

У ДПСУ нагадали, що в КПВВ діють протиепідемічні заходи. Так, обов’язковою умовою залишається перебування в контрольному пункті у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції. Водночас під час дії в Україні «зеленого» рівня епідемічної небезпеки громадяни прибувають на контрольовану територію без проходження самоізоляції. А іноземцям для перетинання лінії розмежування необхідно мати поліс медичного страхування.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-