ОБСЄ зафіксувала пошкодження п'яти будинків селища Нью-Йорк, обстріляного окупантами

ОБСЄ зафіксувала пошкодження п'яти будинків селища Нью-Йорк, обстріляного окупантами

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала пошкодження внаслідок обстрілу п’яти житлових будинків у селищі Нью‑Йорк Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №166/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 19 липня.

"18 липня команда СММ уточнювала повідомлення про те, що пошкоджено 5 житлових будинків у н. п. Нью-Йорк (кол. Новгородське; підконтрольний урядові, 35 км на північ від Донецька)", - йдеться у звіті.

Так, на вул. Квітковій, 108, спостерігачі бачили діру (діаметром приблизно 3 метри) та розбите вікно на східній стіні одноповерхового житлового будинку, а також пошкоджений металевий паркан, що лежав на землі поряд із будинком. Крім того, спостерігачі бачили розбите вікно на північній стіні будинку, а також пробоїни від осколків у північних основних воротах.

Того ж дня безпілотний літальний апарат СММ малого радіуса дії зафіксував діру (також діаметром приблизно 3 метри) у покрівлі будинку зі східної сторони, а також декілька крупних уламків пошкоджених покрівельних плит і цеглин, що лежали на землі неподалік.

"За оцінкою, ці пошкодження виникли нещодавно внаслідок влучення, ймовірно, мінометної міни, випущеної зі східного напрямку", - повідомили в СММ.

Згідно зі звітом, власник будинку повідомив, що ввечері 15 липня він був у своєї сестри на протилежній стороні вулиці, коли почув потужний вибух.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли селище Нью-Йорк: пошкоджені будинки

На вул. Квітковій, 99, приблизно за 30 м на північ від вищевказаного будинку, спостерігачі бачили декілька слідів від осколків і розбите вікно на південній стіні одноповерхового житлового будинку, а також декілька пробоїн у металевих воротах із південного боку.

За словами власниці будинку, вона виявила ці пошкодження, коли повернулася додому ввечері 15 липня.

"Приблизно за 30 м далі на північ, на вул. Квітковій, 110, на західній стіні одноповерхового будинку спостерігачі побачили 2 розбиті вікна та пошкоджені вхідні двері, а також зірвані двері кухні та плити з південної частини крівлі кухні на землі. Спостерігачі бачили ще 2 розбиті вікна на західній стіні гаража, а також пробоїну в його крівлі", - йдеться у звіті.

Власниця будинку повідомила команді Місії, що ввечері 15 липня вона була вдома, коли почула вибух і звук скла, що розбивається.

"На вул. Квітковій, 112, орієнтовно за 15 м на захід від вищезгаданого будинку, у західній стіні одноповерхового житлового будинку спостерігачі бачили 1 розбите вікно, а також зміщені та тріснуті покрівельні плити із західного боку", - повідомили в Місії ОБСЄ.

Власниця будинку розповіла команді СММ, що 15 липня була надворі біля свого будинку разом із трьома родичами, коли почула вибух.

Читайте також: Україна передала ОБСЄ докази обстрілу окупантами селища Нью-Йорк на Донеччині

"На вул. Квітковій, 114, приблизно за 15 м на захід від вищезгаданого будинку, у західній стіні одноповерхового житлового будинку спостерігачі бачили 2 розбиті вікна", - йдеться у звіті.

За словами власниці будинку, увечері 15 липня вона разом зі своїм чоловіком були на присадибній ділянці, коли почули вибух і побачили сірий дим над сусіднім будинком.

"За оцінкою, пошкодження на вул. Квітковій, 99, 110, 112 і 114, виникли нещодавно внаслідок впливу вибухової хвилі від влучення боєприпасу в будинок на вул. Квітковій, 108", - підсумували в СММ.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти в четвер, 15 липня, обстріляли селище міського типу Нью-Йорк Донецької області. Правоохоронці попередньо кваліфікували обстріл за статтею 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-