Конструкторам українських танків важливо знати, під які снаряди конструювати озброєння - Жадан

Конструкторам українських танків важливо знати, під які снаряди конструювати озброєння - Жадан

Укрінформ
Українські війська мають гостру потребу в сучасних вітчизняних танках Т-72, ​​які виробляє завод ім. Малишева, але конструкторам необхідно знати, чи потрібно нові танки адаптувати під снаряди, виготовлені на заводах країн - членів НАТО.

Таку позицію висловив керівник харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Володимир Жадан, виступаючи 16 липня на дводенному безпековому форумі "Ефективна промисловість для обороноздатності", який проходить в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

"Сучасна бронетехніка вітчизняного виробництва вигідно відрізняється від зарубіжних аналогів. Контруктори-розробники новітніх танків здатні конструювати машини, що мають надійну броню, швидко пересуваються, оснащені комп'ютеризованою системою ведення вогню, командири екіпажів також мають канал керування ракетним озброєнням і лазерним прицілом для високоточного враження цілей. Водночас перед конструкторами постала проблема: під які снаряди конструювати артилерійське озброєння - ті, що раніше випускалися, чи адаптувати під снаряди заводів-виробників країн - членів НАТО", - зазначив Жадан.

Читайте також: На окупованому сході в полоні та за ґратами тримають 292 українців - Денісова

За його словами, це так само важливо, як укомплектування вітчизняної бронетехніки сучасними потужними двигунами. Однак при видачі завдань конструкторам потрібно знати, чи стане Україна членом Північноатлантичного альянсу.

Форум проходить за підтримки НАТО, Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала та Фонду Ганса Зайделя в Україні, а також за сприяння Одеської обласної державної адміністрації та держніверситету «Одеська Політехніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-