Як СБУ ловила «диверсантів» на Sea Breeze-2021

Як СБУ ловила «диверсантів» на Sea Breeze-2021

Фото, відео
Укрінформ
Координаційна група Антитерористичного центру при Службі безпеки України в Одеській області провела масштабні тренування у межах навчань Sea Breeze-2021.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

"За легендою навчань декілька «диверсійних груп» намагалися здійснити теракти на об’єктах критичної інфраструктури м. Ізмаїл. Вони захопили об’єкт і здійснили вогневий опір під час висадки десанта морської піхоти на узбережжі Дунаю. Спочатку умовних диверсантів заблокували сили спеціальних операцій ЗСУ, а потім їх знешкодив спецпідрозділ Збройних сил", - повідомляє СБУ.

СБУ провела антитерористичні навчання у межах Sea Breeze-2021 / Фото: СБУ

Окрім того, одночасно інша група «диверсантів» захопила у заручники працівників Ізмаїльського порту і забарикадувалася в одній із будівель. Операція із звільнення «заручників» проходила у кілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза. Штурмові групи спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ нейтралізували диверсантів і звільнили «заручників».

Ще одна група озброєних «терористів», яка забарикадувалася у залізничному вагоні і прикривалася заручниками, була знешкоджена бійцями спецпідрозділу Нацполіції «Корд».

За легендою, ще дві групи диверсантів намагалися незаконно перетнути державний кордон України через річку Дунай та прорватися через один з міжнародних пунктів пропуску.

Читайте також: Українські розвідники беруть участь у міжнародних навчаннях Breeze-2021

Зазначається, що заходи відбулися в умовах, максимально наближених до реальних, у тому числі у нічний час, та у складних погодних умовах.

У навчаннях взяли участь підрозділи СБУ, Військо-Морських сил Збройних сил України, Держприкордонслужби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Національної гвардії, а також зведений підрозділ протидії диверсіям Anti-Sabotage group та представники органів місцевої влади.

Координаційна група ретельно проаналізувала всі складові спецоперації, відзначивши ефективність задіяних сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам.

За підсумками навчань розроблено рекомендації з вдосконалення алгоритму дій підрозділів, задіяних в антитерористичних заходах.

Як повідомляв Укрінформ, навчання відбувались у період з 6 по 9 липня 2021 року, в межах міжнародних навчань Sea Breeze-2021 у Білгороді-Дністровському, Ізмаїльському, Болградському районах і місті Ізмаїл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-