Єгипет на запрошення України вперше бере участь у навчаннях Sea Breeze

Єгипет на запрошення України вперше бере участь у навчаннях Sea Breeze

Укрінформ
Представники Єгипту вперше в історії двосторонніх відносин з Україною беруть участь у багатонаціональних військових навчаннях Sea Breeze.

Про це Укрінформу повідомили у посольстві України в Каїрі.

«Уперше в історії українсько-єгипетських відносин на запрошення української сторони участь у навчаннях Sea Breeze-2021 беруть участь як спостерігачі три старших офіцери військово-морських сил Збройних сил Єгипту», - зазначили у диппредставництві.

Українські дипломати поінформували, що африканські країни на навчаннях Sea Breeze-2021, окрім Єгипту, представляють також офіцери-спостерігачі збройних сил Марокко та підрозділи збройних сил Тунісу й Сенегалу.

Читайте також: Інформаційний обстріл Sea Breeze: у що насправді цілила Росія

Як повідомлялося, в понеділок, 28 червня, у Чорному морі розпочалися багатонаціональні військові навчання Sea Breeze-2021, співорганізаторами яких є Україна і США.

У цьому році участь у навчаннях бере найбільша кількість країн-учасниць за всю історію: понад 30 держав спрямували близько 5 000 військовослужбовців, 32 корабля, 40 літальних апаратів, 18 загонів спеціального призначення та водолазних груп.

Темою Sea Breeze-2021 є проведення міжнародної морської операції з безпеки у кризовому регіоні відповідно до стандартів НАТО задля підтримання миру та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-