Російські найманці за добу 10 разів порушили «тишу» у зоні ООС

Російські найманці за добу 10 разів порушили «тишу» у зоні ООС

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 30 червня, на сході України зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Так, за даними штабу, біля Золотого-4 противник застосовував ручні протитанкові гранатомети; поблизу Новоселівки вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Новгородське російські окупанти двічі здійснювали обстріл українських позицій з озброєння БМП-1, мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів, а біля Красногорівки вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

В районі населеного пункту Південне російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. На Приазов’ї, біля Водяного, окупанти двічі обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Оріхового противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника був вчасно подавлений засобами РЕБ.

Читайте також: Україна показала в ОБСЄ, як Росія та її найманці застосовують важке озброєння

Також у штабі повідомили, що станом на 7 годину ранку, 1 липня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Зокрема, біля населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.

«Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає. На ворожі обстріли наші військові відкривали вогонь у відповідь», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ виявили близько 100 протитанкових мін поблизу окупованої Веселогорівки

Також зазначається, що українська сторона СЦКК оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-