Місія ОБСЄ за добу нарахувала 225 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за добу нарахувала 225 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували протягом вівторка, 29 червня, 90 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 135 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №150/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 30 червня.

«У Донецькій області СММ зафіксувала 90 порушень режиму припинення вогню, зокрема 47 вибухів (40 вибухів невизначеного походження та 7 вибухів унаслідок вихідного артилерійського вогню)», - йдеться у звіті.

Зазначається, що більшість порушень сталися в районі на північний схід від Майорська (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька) та західніше Мануйлівки (непідконтрольна урядові, 65 км на схід від Донецька). За оцінкою СММ, вони були пов’язані з «навчаннями» з бойовою стрільбою поза зоною безпеки.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ виявили близько 100 протитанкових мін поблизу окупованої Веселогорівки

За попередній звітний період, нагадують спостерігачі, на Донеччині було зафіксовано 394 порушення «тиші».

«У Луганській області Місія зафіксувала 135 порушень режиму припинення вогню, зокрема 9 вибухів невизначеного походження», - повідомили в СММ.

Усі ці порушення виявлено в районах на схід і південний захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольний уряду, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: Сили ООС «заглушили» ворожий безпілотник на Луганщині

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 48 порушень режиму припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ продемонструвала країнам-учасницям факти застосування протягом минулого тижня російськими окупаційними військами важкого озброєння, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-