Окупанти використовують прострочені російські боєприпаси - штаб ООС

Окупанти використовують прострочені російські боєприпаси - штаб ООС

Фото
Укрінформ
Російські окупаційні війська використовують для обстрілів українських позицій боєприпаси виробництва РФ, термін придатності яких сплив.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу Об'єднаних сил.

«Окупанти продовжують вести обстріли із застосуванням заборонених видів озброєння. Зокрема, 26 червня в період з 06:40 до 09:30 було зафіксовано три обстріли з боку позицій ЗФ РФ, що знаходяться в районі окупованих населених пунктів Заїченко та Пікузи у напрямку сільськогосподарських угідь населених пунктів Гнутове та Талаківка. Обстріл здійснювався із застосуванням мінометів калібру 120 мм (18 мін) та 82 мм (4 міни)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час верифікації, проведеної спостережною групою УС СЦКК, дослідження вирв, розриву снарядів і решти фрагментів від боєприпасів установлено факт застосування кремлівськими найманцями артилерійських систем калібру 120 мм.

Фрагменти від снарядів свідчать про застосовування боєприпасів типу ЗОФ49 з підривником 3В35, які зняті з озброєння ЗС Російської Федерації у зв'язку із закінченням терміну придатності. Ці боєприпаси з метою утилізації постачаються РФ для незаконних збройних формувань, які мають на озброєнні гармати 2Б16 «Нона-СВК» російського виробництва.

У штабі зазначили, що 2Б16 «Нона-СВК» немає на озброєнні ЗСУ. А використання збройними формуваннями Російської Федерації забороненого озброєння несе пряму загрозу життю та здоров'ю військовослужбовців Об’єднаних сил та мирного населення.

Читайте також: Окупанти обстріляли з мінометів позиції ЗСУ під Невельським та Красногорівкою

Про всі порушення режиму припинення вогню українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 28 червня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню, внаслідок ворожого обстрілу один військовий отримав кульове поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-