Російські найманці з початку доби шість разів зривали «тишу» на Сході

Російські найманці з початку доби шість разів зривали «тишу» на Сході

Укрінформ
Російські окупаційні війська 16 квітня 6 разів порушили режим тиші у зоні ООС, бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресцентр штабу Об'єднаних сил.

«Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню. З початку цієї доби зафіксовано 6 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія намагатиметься провокувати ЗСУ на наступальні дії - командування Об'єднаних сил

Зокрема, неподалік населеного пункту Невельське противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті Водяного, що на Донеччині, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Більшість українських воїнів на Сході цьогоріч загинули від снайперського вогню — Президент

Поблизу селищ Тарамчук та Красногорівка російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові гранатомети, а біля Пісків – підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: Росія досі не передала ОБСЄ списки для обміну — Зеленський

«Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК», - повідомляє пресцентр.

У штабі наголошують, що підрозділи ЗСУ знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Читайте також: Військова загроза Росії: як оцінюють ситуацію у штабі ООС

Як повідомлялося, 15 квітня російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню, втрат серед українських воїнів не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-