Окупанти дев'ять разів порушили «тишу» на лінії розмежування, загинув боєць ЗСУ

Окупанти дев'ять разів порушили «тишу» на лінії розмежування, загинув боєць ЗСУ

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 17.00 12 квітня дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один український захисник загинув.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

З початку цієї доби зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 7 обстрілів по позиціях українських захисників та 2 дистанційних мінування мінами ПОМ-2», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія збільшує ударне угруповання навколо України – розвідка

Зокрема зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Шуми російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У передмісті селища Зайцеве ворог здійснив обстріл у бік позицій Збройних сил України з підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля населеного пункту Південне – зі стрілецької зброї.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Піски, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Загибель дитини в ОРДЛО: назвали українські ресурси, які найчастіше розганяли позицію Росії

«Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям», - повідомили в штабі.

За інформацією пресслужби, у напрямку населеного пункту Зайцеве ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: Уздовж усієї лінії розмежування розгорнули спостережні групи української сторони СЦКК

Своєю чергою підрозділи ЗСУ знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 11 квітня, збройні формування РФ шість разів порушували режим припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-