РФ використовує нові форми і методи війни, зокрема у сфері кіберпростору – розвідка

РФ використовує нові форми і методи війни, зокрема у сфері кіберпростору – розвідка

Укрінформ
Росія активно залучає інформаційний простір для дискредитації влади України, Збройних сил і нагнітання обстановки загалом на тлі нарощування військ біля кордонів нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це в програмі «На самом деле: Крым» на телеканалі «Дом» розповів Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Якщо ми говоримо про класику підготовки, наприклад, стратегічної наступальної операції, то першим пунктом у збройних силах Росії йдеться так: це завоювання переваги в інформаційному просторі. Інформаційний простір — це, з погляду росіян, означає задушити противника в інформаційному полі. Тобто нав'язати погляд і, відповідно, потім використовувати це вже для досягнення успіху", — зазначив він.

Представник ГУР зауважив: якщо Росія захоче зробити провокацію, вона це зробить. І вкидання про "загиблого хлопчика", "розіпнутих дітей" — своєрідна перевірка нашої спільноти, громадської думки на те, як буде реагувати населення України на такі заходи. За його словами, інформаційна складова на сьогодні дуже сильна. Вона спрямована і на дискредитацію нашого керівництва, на дискредитацію Збройних сил, адже це істерія, в якій росіяни говорять про те, що Україна "готується завоювати Крим, повернути схід".

"Що це буде те саме, що робив Азербайджан у Нагорному Карабасі", - сказав Скібіцький.

Читайте також: Кулеба - главі МЗС Франції: Ця ескалація містить елемент, якого ми раніше не спостерігали

Також представник розвідки акцентував, що РФ сьогодні активно використовує нові форми і методи протистояння, зокрема у сфері кіберпростору. До того ж не тільки в нашій країні, а й за кордоном.

"Росія останнім часом намагається не повторитися. І якщо ми говоримо про те, що було в 2014-2015 роках, це не обов'язково буде застосовуватися сьогодні", — додав він.

Як повідомлялося, за останні 7 років в Євросоюзі зафіксували понад 4 тис. прикладів кремлівської дезінформації проти України.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-