Зеленський пояснив, чому їздить на передову

Зеленський пояснив, чому їздить на передову

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що його особистий обов’язок як Верховного головнокомандувача – підтримувати бойовий дух військових, які на фронті роблять усе можливе для захисту України.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

За словами Президента, "передова – це місце героїзму й самовідданості. Місце, де наша держава бореться за мир і продовжує платити ціну війні".

Він нагадав, що з початку року на Сході України загинуло 26 бійців.

"Наш спільний обов’язок – пам’ятати героїв. Мій особистий обов’язок як Верховного головнокомандувача – підтримувати бойовий дух військових, які на фронті роблять усе можливе для захисту України", - зазначив Глава держави.

Читайте також: Зеленський відвідав передові позиції, де загинули українські воїни

На переконання Зеленського, "ті, хто мають владу, повинні приїжджати на Донбас. Тут вирішується доля країни. І навіть найсильніші потребують підтримки. Бійці повинні знати й чути, що їхня служба – це утвердження незалежності та спокій мільйонів українців. Зрештою, хто працюватиме у високих кабінетах, якщо не буде кому захищати кордони країни?".

Президент повідомив, що "відвідав бойові позиції, де загинули наші герої і де найбільше поранених".

"Тут хочуть миру, але з іншого боку лінії розмежування зброї не складають. Наші бійці розповідали мені про свою службу під звуки пострілів, які знову стали на передовій небезпечною буденністю. Після місяців дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню ми повернулися до необхідності встановлювати перемир’я", - написав Зеленський.

Читайте також: Зеленський побував на позиціях українських військових за 80 метрів від противника

"Останнім часом активізувалися ворожі снайпери. Вони регулярно ціляться по позиціях наших військових. Територію біля лінії розмежування заміновано, а від інфраструктури подекуди не залишилося нічого. Тож попереду багато роботи", - зауважив Президент.

Але, наголосив він, "час відзначити й те, що вже зроблено. Державні нагороди нашим бійцям вручав я, але це – подяка від усіх українців. Втім, упевнений, немає нагород, якими можна було б повністю оцінити внесок героїв у захист країни. Країни, яка прагне миру, збереження життів і можливості самостійно визначати своє майбутнє".

Фото: Фейсбук 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-