З початку російської агресії на сході України загинули 230 нацгвардійців

З початку російської агресії на сході України загинули 230 нацгвардійців

Укрінформ
У Національній гвардії загалом від початку агресії російсько-окупаційних військ на сході України у 2014 році і дотепер втратили 230 воїнів.

Про це інформує пресслужба НГУ, передає Укрінформ.

“З початком військової агресії російсько-окупаційних військ на сході України у 2014 році і дотепер визначені органи військового управління територіальних управлінь, військові частини та підрозділи Нацгвардії виконують бойові (спеціальні) завдання у складі угруповання сил і засобів антитерористичної операції (з 30 квітня 2018 року – операції Об’єднаних сил) на території Донецької та Луганської областей. Боротьба за територіальну недоторканість не проходить без втрат. Національна гвардія втратила загиблими 230 воїнів, 914 нацгвардійців отримали поранення, а 13 – є зниклими безвісти”, - поінформували у Нацгвардії.

Уточнюється, що імені і прізвища загиблих навічно зараховано до списків військових частин, в яких вони проходили службу, і занесено до Книги пам’яті МВС України та викарбовано на пам’ятних плитах на Солом’янській площі в столиці.

Читайте також: У Нацгвардії понад 1,2 тисячі жінок є учасницями бойових дій - МВС

Зазначається, що для керівництва Нацгвардії вшанування пам’яті та підтримка родин загиблих чи поранених воїнів НГУ – один із першочергових напрямів роботи, на які потрібно зосередити увагу.

Уточнюється, що на їхню честь називають вулиці, чемпіонати та військові частини, відкривають меморіальні дошки, пам’ятники та обеліски.

Зокрема, за інформацією відомства, торік на честь загиблих військовослужбовців було названо 2 вулиці, відкрито 6 меморіальних дощок, чотири пам’ятники та обеліски, присвоєно ім’я нацгвардійців і 3 військовим частинам НГУ, створено 4 меморіали пам’яті, а 8 військовослужбовцям в населених пунктах їх колишнього проживання надано звання «Почесний громадянин» (посмертно).

“За всі роки війни на їхню честь названо 65 вулиць та провулків, відкрито 207 меморіальних дощок, 46 воїнів отримали звання "Почесного громадянина", вісім загальноосвітніх шкіл, відкрито – дев’ять Алей пам’яті та три сквери, 35 меморіалів та 18 стел. 45 обелісків, бюстів, стінописів та пам’ятників по всій Україні нагадують народу про боротьбу героїв за нашу свободу бути українцями”, - уточнили у Нацгвардії.

Водночас у відомстві поінформували, що за наказом командувача НГУ за зразкове виконання службового обов’язку, бездоганну сумлінну службу, відданість військовій присязі та українському народу у складних умовах загрози життю та здоров’ю, високу професійну майстерність за всі роки 208 військовослужбовців НГУ, які загинули під час виконання службових обов’язків, було нагороджено нагрудним знаком "За доблесну службу" (посмертно).

Серед іншого у НГУ поінформували, що торік сержанту Сергію Михальчуку надано звання "Герой України" з присвоєнням ордена "Золота зірка" (посмертно).

Читайте також: З 2014 року на Донеччині загинули 735 та поранені 1835 цивільних - Україна повідомить Гаагу

“І відтепер у лавах небесних воїнів Національної гвардії, які зробили значний внесок у захист кордонів держави, самовіддано виконували до останнього свій військовий та громадянський обов’язок, – 5 Героїв України”, - зазначили у відомстві.

“Деякі з родин після втрати батька, сина, чоловіка, який служив у лавах Національної гвардії України, лишилися опори і потребують особливого догляду чи кваліфікованих порад. Чимала кількість родин перебуває у скрутному матеріальному становищі або прагне увіковічити історії свого рідного героя. Для цього, за ініціативою Головного управління та членів сімей загиблих військовослужбовців, було створено Комітет сприяння соціальному захисту членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проведення Антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та під час виконання службових обов’язків”, - зазначили у НГУ.

Читайте також: ДБР оголосило підозру через загибель трьох військових на Донбасі

Цей Комітет активно здійснює заходи, спрямовані на соціальний і правовий захист законних інтересів та соціальну реабілітацію членів родин військовослужбовців, які загинули (зникли безвісти), померли під час проведення АТО та ООС, захисту її громадян під час виконання інших завдань.

Також цей Комітет організовує роботу з оформлення та розповсюдження соціальних карток "Українці Разом" серед членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Як повідомлялося, 7 квітня у НГУ поінформували, що цьогоріч статус учасника бойових дій присвоєно 1067 їхнім військовослужбовцям, загалом з 2014 року у НГУ такий статус отримали більше як 40 тисяч військових.

Фото: Дмитро Ларін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-