«Міністра зв'язку та масових комунікацій «ЛНР» оголошено в розшук

«Міністра зв'язку та масових комунікацій «ЛНР» оголошено в розшук

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру та оголосили у розшук «міністра зв’язку та масових комунікацій» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «міністру зв’язку та масових комунікацій» окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області. Йому інкримінується вчинення дій з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний забезпечує нормативно-правове регулювання політики окупаційної адміністрації РФ в Луганській області на непідконтрольній органам держвлади території, комунікацію зі ЗМІ для формування через них у місцевих жителів ідеології РФ.

Читайте також: Двом бойовикам заочно оголосили про підозру в катуванні людей у донецькій «Ізоляції»

Як встановили правоохоронці, наразі він продовжує організовувати роботу «міністерства» шляхом участі у проведенні нарад у так званих «комітетах» та «колегіях», приймає одноособові рішення, обов’язкові для виконання населенням тимчасово окупованої території Луганської області, а також виконує вказівки керівництва так званої ЛНР, направлені на загальне функціонування системи так званих органів влади окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпека України викрила протиправний механізм фінансування окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-