Окупанти обстрілюють дрони ОБСЄ та облаштовують позиції біля Павлополя

Окупанти обстрілюють дрони ОБСЄ та облаштовують позиції біля Павлополя

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 17.00 31 березня не порушували режим припинення вогню. Водночас окупанти застосовують стрілецьку зброю до БПЛА патрулів СММ ОБСЄ та облаштовують свої позиції біля Павлополя.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Протягом поточної доби, 31 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим зазначається, що згідно зі звітом СММ ОБСЄ від 30 березня, російсько-окупаційні війська продовжують застосовувати стрілецьку зброю з метою перешкоджання роботі БПЛА патрулів ОБСЄ.

Так, перебуваючи на непідконтрольний Урядові території, північніше Луганська, біля населеного пункту Весела гора, представники СММ здійснювали огляд території за допомогою БПЛА малого радіуса дії. Спостерігачі Місії почули 20 пострілів зі стрілецької зброї у напрямку БПЛА, після чого контроль над просторовим положенням літального апарату було втрачено. Повернути БПЛА не вдалося.

Також окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 30 березня передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували інженерні роботи з просуванням у сторону лінії розмежування поблизу Павлополя, Донецької області.

Як зазначається, такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цього порушення українська сторона СЦКК направила ноту на СММ ОБСЄ.

Читайте також: Дрон ОБСЄ зафіксував «Гради», «Гвоздики», танки та ракетні комплекси окупантів

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 30 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 7 обстрілів та 1 факт інженерного обладнання позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-