Кількість призовників в армію цьогоріч зменшать – Генштаб

Кількість призовників в армію цьогоріч зменшать – Генштаб

Укрінформ
Збройні Сили України зменшують кількість військовослужбовців строкової служби у зв’язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом.

Як передає Укрінформ, про це заявив начальник управління організації комплектування рядовим та сержантським складом Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера, повідомляє Генштаб ЗСУ у Фейсбуці.

«З 1 квітня відповідно до указу Президента України в нашій державі розпочинається призов на військову строкову службу. Так, в період з квітня по червень цього року буде призвано на строкову військову службу 14 246 осіб. Зокрема, до Збройних Сил України – 6 500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, Національної гвардії – 4 646 осіб, Державної прикордонної служби – 2 500 осіб», - йдеться в повідомленні.

Він додав, що кількість призовників цього року буде зменшено у зв’язку із збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних Сил.

«Відтак, до лав Збройних Сил України призивають дедалі меншу кількість строковиків, в той же час деякі інші військові формування навпаки наростили їхню чисельність», - зазначив Дендебера, додавши, що в умовах пандемії COVID-19 призов відбуватиметься з дотриманням вимог та обмежень встановлених відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Рада запровадила новий вид військової служби та вдосконалила облік призовників

В Генштабі також повідомили, що відповідно до Дорожньої карти проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках призовники не включені до пріоритетних груп для вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19, яким проводяться щеплення на перших етапах вакцинації. Проте, під час перебування в Збройних Силах України вони матимуть нагоду отримати щеплення проти COVID-19, оскільки військовослужбовці належать до пріоритетних груп населення, яким рекомендовано провести щеплення на третьому етапі вакцинації.

Також після прибуття призовників до військової частини будуть проведені обсерваційні заходи тривалістю 14 діб.

Окрім того, у зв’язку з карантинним заходами, громадяни, які з поважних причин не встигли здійснити приписку до призовних дільниць, можуть пройти доприписку з 1 квітня з початком роботи призовних комісій та отримати необхідні військово-облікові документи, пояснив Дендебера.

В Генштабі зауважили, що на сьогодні є понад 30 підстав, за якими може надаватися відстрочка від призову. Зокрема, за рішенням районної (міської) призовної комісії за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

Дендебера також нагадав, що військовослужбовці строкової служби, навіть за власним бажанням, в район проведення операції Об’єднаних сил не направляються.

Читайте також: Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

Як повідомлялося, минулого року на строкову військову службу до Збройних Сил України було призвано у травні-липні 9 тисяч осіб та у жовтні-грудні - 7,5 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-