Bellingcat встановили росіян, причетних до тортур у донецькій катівні «Ізоляція»

Bellingcat встановили росіян, причетних до тортур у донецькій катівні «Ізоляція»

Укрінформ
Розслідувачі Bellingcat встановили особи трьох росіян, які причетні до тортур у підконтрольній бойовикам "ДНР" в'язниці "Ізоляція"

Про це повідомив журналіст та колишній бранець терористів з ОРДО Станіслав Асєєв у facebook, передає Укрінформ.

За його словами, мешканці РФ Юрій Кривонос, Володимир Бутенко та Руслан Єремічев причетні до жорстоких тортур, побоїв, принижень людської гідності.

"Тепер, маючи дані їхніх російських паспортів, можна офіційно пред'являти претензії Російської Федерації за порушення законів і звичаїв ведення війни, що, сподіваюся, буде ініційовано найближчим часом як на ТКГ, так і нашим МЗС", - написав Асєєв.

Читайте також: Двом охоронцям з донецької катівні «Ізоляція» оголосили підозру

Також він повідомив, що незабаром буде викладена інформація про їхнього шефа на прізвисько "Ленін".

"Ви люди приблизно одної "гідності", але різниця в тому, що він віджав мільйони та може в будь-який момент розчинитися з ними в Росії, - а ви увійшли в найганебнішу сторінку історії як військові злочинці за 40 тис. рублів зарплати й палку ковбаси, яку віджимаєте на "Ізоляції" у полонених з передачок. Я 28 місяців слухав, як ви б'єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури та затягуєте людей з електроопіками в камери, де вони й далі повинні "тримати стіну плачу", - написав Асєєв.

Нагадаємо: "Ізоляція" - сумнозвісна в'язниця бойовиків ОРДО, підпорядковується так званому "МДБ ДНР". Була сформована в червні 2014 року на базі захопленого бойовиками артфонду "Ізоляція", обладнаного на території старого заводу.

Станіслав Асєєв був звільнений з полону бойовиків у грудні 2019 року, в рамках обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-