Щеплення проти COVID-19 почалося у Сухопутних військах ЗСУ

Щеплення проти COVID-19 почалося у Сухопутних військах ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Сухопутних військах ЗС України розпочався перший етап щеплення військовослужбовців від коронавірусу. Вакцинація стартувала в оперативних командуваннях «Північ» і «Схід».

Про це повідомляє Міноборони, передає Укрінформ.

«У Чернігівському військовому шпиталі розпочалася вакцинація військовослужбовців оперативного командування «Північ» від коронавірусної інфекції. На першому етапі щеплення здійснюють військовим командування та підпорядкованих частин Чернігівського гарнізону. Загалом, вакцинували уже понад сто військовослужбовців. Щеплювали армійців вакциною Covishield (Oxford/AstraZeneca)», - йдеться у повідомленні.

Другий етап щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 військовим ОК «Північ» проведуть за окремо визначеним графіком.

Зазначається, що свою дозу вакцини від небезпечної недуги отримують військовослужбовці і в підпорядкованих військових частинах та установах командування у зоні відповідальності та районі проведення ООС.

Читайте також: Скільки українців вакцинували за добу – дані МОЗ по регіонах

Розпочалася вакцинація від COVID-19 і в оперативному командуванні «Схід». Зокрема, у бригаді Холодний Яр щеплення роблять у медичному пункті у місці постійної дислокації військової частини.

Першим вакцину від коронавірусу отримав командир бригади полковник Дмитро Брижинський. Він зазначив, що хоче власним прикладом продемонструвати підлеглим, що щепитися необхідно.

Попередньо військовослужбовці заповнили письмову згоду та пройшли обстеження, щоб визначити, чи немає протипоказань до вакцинації. Після уколу всі перебували під наглядом лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-