Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник на окупованому Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник на окупованому Донбасі

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ втратила внаслідок глушіння безпілотний літальний апарат, який здійснював політ над тимчасово окупованою територією Донеччини поблизу Ясинуватої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №48/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 1 березня.

"Уранці 28 лютого команда Місії перебувала на західній околиці н. п. Ясинувата (непідконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Донецька) для проведення 5 оголошених польотів безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ малого радіуса дії. Під час третього польоту БПЛА зазнав впливу перешкод сигналу, після чого спостерігачі втратили контроль над просторовим положенням апарата", - йдеться у звіті.

Зазначається, що дрон летів "орієнтовно за 500 м на західно-південний захід від місцеположення патруля".

Читайте також: Спостерігачі знову виявили невідведені «Гради» на окупованому Донбасі

"БПЛА СММ також зазнавали впливу перешкод сигналу під час двох попередніх польотів у цьому районі. Команда Місії не змогла повернути БПЛА та залишила цей район", - додали спостерігачі.

Як повідомляв Укрінформ, у СММ ОБСЄ неодноразово заявляли про втрату безпілотних літальних апаратів над окупованим Донбасом внаслідок їх глушіння чи обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-