Окупанти на Донбасі тричі відкривали вогонь із заборонених мінометів

Окупанти на Донбасі тричі відкривали вогонь із заборонених мінометів

Укрінформ
Російські окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню на лінії бойового зіткнення цієї доби.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу.

«Від початку поточної доби, 10 травня, станом на 12.00 російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення. При цьому ворог щоразу застосовував міномети, випустивши загалом 24 міни різних калібрів. Втрат, внаслідок прицільного ворожого вогню та бойових дій, серед наших героїв-захисників немає», - сказав речник.

Він уточнив, що о 04.45 від окупованого Спартака окупанти розпочали обстріл позицій захисників Авдіївки, застосовуючи протягом години автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також міномет 82-го калібру.

Читайте також: Окупанти 17 разів порушили "тишу", втрат немає

«З 05.10 по мужнім захисникам Авдіївки російсько-окупаційні війська з напрямку від Каштанового також застосували міномети 120-го та 82-го калібрів, а також гранатомети й стрілецьку зброю. В цей же час з 05.00 розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм з напрямку від окупованого села Березівське зафіксували наші воїни в районі Оріхового. Противник також вів тут вогонь з СПГ, АГС та великокаліберних кулеметів», - сказав Гуцуляк

За його словами, українські військові вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь на обстріли з боку збройних формувань РФ легке піхотне озброєння. Втрати окупантів уточнюються.

Він також додав, що за даними розвідки ООС, 9 травня українські воїни знищили одного російського окупанта та ще чотирьох поранили.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-