РФ може роздати на окупованому Донбасі близько 300 тисяч паспортів – командувач ОС

РФ може роздати на окупованому Донбасі близько 300 тисяч паспортів – командувач ОС

Укрінформ
Упродовж 2019 року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, і у 2020 році цей показник може перевищити 300 тисяч осіб.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

«Одним з найбільш дестабілізуючих факторів як в районі проведення ООС, так і в нашій державі, є дії російського уряду щодо надання громадянства РФ мешканцями окремих районів Донецької та Луганської областей. За офіційними даними міграційних служб, упродовж 2019 року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій. За умов збереження активності жителів цих квазідержавних утворень та розширення можливостей російських міграційних служб у 2020 році вказаний показник може перевищити відмітку в 300 тисяч осіб», - наголосив Кравченко.

Читайте також: На окупованому Донбасі перебуває понад дві тисячі кадрових офіцерів РФ – командувач ОС

Водночас він зазначив, що поточні соціально-економічні показники окупованих територій Донбасу засвідчують наявність системних проблем - закриття підприємств, простій виробничих потужностей, відсутність прибутку, неможливість сплачувати заробітну плату та податки, накопичення боргів, нерівномірність економічного розвитку окремих районів. На думку Кравченка, окупаційні адміністрації демонструють неспроможність самостійної економічної діяльності без фінансової підтримки та ринків збуту Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-