"Тиша" на Донбасі: окупанти гатять зі ствольної артилерії, поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
Один український захисник отримав поранення внаслідок обстрілу окупантів на Донбасі у неділю, 9 лютого.

Про це повідомляє штаб ООС у вечірньому зведенні.

"Сьогодні, 9 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення... Упродовж неділі збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Бойовики вели вогонь по наших позиціях із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, 122 мм та мінометів 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Зазначається також, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник двічі обстрілював позиції українських захисників поблизу Лебединського, а саме з 82-мм міномету ворог випустив 10 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Три ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:

  • поруч з Новолуганським – зі станкового протитанкового гранатомету – 2 постріли, а також ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • неподалік населеного пункту Троїцьке – зі станкового протитанкового гранатомету - 3 постріли;
  • у районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 152 мм противник випустив 10 снарядів та з калібру 122 мм – 21 снаряд.
Читайте також: Окупанти випустили 10 мін по позиціях ЗСУ біля Лебединського

У штабі також повідомили, що на ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим "Тиша" дотримується. "Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу", - зазначили у повідомленні.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка також стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму "Тиша".

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-