Україна випробувала у Карпатах військовий літак Іл-76МД

Україна випробувала у Карпатах військовий літак Іл-76МД

Укрінформ
ЗСУ провели чергові випробування літака Іл-76МД у Карпатах у районі Говерли. Випробували систему запобігання зіткнення літака із земною поверхнею.

Про це повідомляє АрміяINFORM.

"Відстань між горою та літаком – критично мала. Маневр потрібно здійснити за лічені секунди. Тож, окрім електроніки, велику роль під час таких польотів відіграє і професіоналізм екіпажу. За результатами перевірки, всі системи літака працювали штатно без зауважень", – цитує видання начальника управління головного інженера авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ генерал-майора Петра Скоренького.

Район Говерли для випробування обрали вперше. До 2014-го ці польоти відбувалися в Криму у ще складніших умовах – різкий перехід від рівня моря до гірської місцевості. Але у Карпатах метеоумови більш мінливі та нестабільні.

Читайте також: Кораблі і катери морської охорони пройшли плановий ремонт

"Дообладнанням літака новітніми системами займався Миколаївський авіаремонтний завод. Після успішно проведених випробувань літак отримав усі необхідні документи, які дозволяють виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО. Враховуючи потреби в літаках Іл-76МД, які виконують завдання в інтересах держави, Командування Повітряних Сил і в подальшому планує їх удосконалювати новітніми системами", - додали у повідомленні.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-