Прокуратура вилучить в Офісі Президента документи щодо Іловайської трагедії

Прокуратура вилучить в Офісі Президента документи щодо Іловайської трагедії

Укрінформ
Головна військова прокуратура вилучить в Офісі Президента України документи у рамках розслідування Іловайської трагедії.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

“Прокурором отримано дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі Президента України документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки.

Читайте також: Зеленський про Іловайську трагедію: У ріднім краї панувати не дамо нікому

У вказаному кримінальному провадженні досліджуються обставини Іловайської трагедії, а також причини та наслідки, за яких відбулися ці події.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні планується дослідити всі обставини прийняття рішень щодо планування та проведення у серпні 2014 року бойової операції в районі міста Іловайськ.

Як повідомлялося, у серпні дні 2014 року сталася Іловайська трагедія, коли внаслідок протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. За офіційними даними, під час Іловайської операції та подальшого розстрілу в так званому "зеленому коридорі", яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці, 366 українських воїнів загинуло, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-