Загороднюк запевняє, що пільги військовим не скасують

Загороднюк запевняє, що пільги військовим не скасують

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Загороднюк виключає скасування пільг військовослужбовцям Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Позиція уряду абсолютно чітка: пільги ніхто не скасовуватиме, вони залишаться”, - наголосив Загороднюк.

Він також відзначив, що бюджет Міноборони наступного року буде найбільшим бюджетом в історії.

«Бюджет Міноборони у наступному році становитиме 3 відсотки від ВВП. Це 136,6 мільярдів гривень, що є найбільшим бюджетом в історії, який виділятиметься на оборону. Ця сума набагато більша, ніж у поточному році. Цьогоріч бюджет військового відомства становить майже 103 мільярди гривень», - зазначив міністр.

Читайте також: Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів "тиші"

За словами Загороднюка, пріоритетним напрямком для оборонного відомства є зміцнення обороноздатності, зокрема, оновлення військової техніки, озброєння, а також відновлення критичної інфраструктури.

Він зазначив, що Міністерство оборони України продовжує роботу з урядом, Радою національної безпеки і оборони України щодо організації цього процесу і вже найближчим часом громадськість буде поінформовано про розподіл зазначеного бюджету, виділеного на оборону.

“Є програма уряду, там є належне місце для Міністерства оборони. Зараз ми проробляємо саму програму міністерства та план роботи, який ми озвучимо у відповідний термін. Всі абсолютно чітко розуміють, що оборона - це пріоритетне завдання, і в уряді, і в Офісі Президента, і у Верховній Раді немає жодних сумнівів з цього приводу”, - зазначив глава військового відомства.

Читайте також: На оборону та безпеку у бюджеті запланували рекордні 5,4% ВВП - Маркарова

Як повідомлялося, на початку жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова заявила про необхідність скасувати пільги і соціальні виплати учасникам бойових дій, якщо вони служили за контрактом.

"Ми за аудит держави в цілому, зокрема пільг та соціальних виплат, які нині надають військовослужбовцям. Слід передивитися і перелік пільговиків. Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так", - заявила Третьякова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-