Окупанти почали

Окупанти почали "перепис населення" на Донбасі - розвідка

Укрінформ
На тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях з 1 жовтня російські окупаційні адміністрації розпочали так званий “перепис населення”.
Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

“Російські окупаційні адміністрації з 1 жовтня ц.р. розпочали т.зв. “перепис населення” на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Перепису підлягають всі особи, які були прописані до 2014 року на тимчасово окупованих територіях”, - повідомив Гуцуляк.

Як зазначається, під час анкетування місцевих жителів збирається як традиційна інформація про вік, національність, освіту тощо, так і специфічна, що стосується офіційного чи неофіційного працевлаштування. Зокрема, респонденти відповідають у державних чи приватних установах вони працюють, та також відповідають на питання, пов’язані з громадською активністю.

Читайте також: На Донбасі - 25 обстрілів, один загиблий, один поранений

За словами Гуцуляка, анкетування у певної частини громадян викликало обурення через необхідність давати відповіді, які можуть слугувати для формування персоніфікованих досьє і у подальшому можуть бути використані окупантами для обмеження прав і свобод опитаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-