До Одеси прибув сьомий новий артилерійський катер

До Одеси прибув сьомий новий артилерійський катер

Відео
Укрінформ
До Одеси прибув ще один, вже сьомий, новозбудований малий броньований артилерійський катер.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Це 7-й корпус із серії катерів проекту 58155, МБАК. Він був закладений на суднобудівному заводі ”Кузня на Рибальському” у 2018-му та спущений на воду 3 квітня 2019 року. В Одесі катер проходитиме відомчі, а згодом і державні випробування. Сьомий малий броньований артилерійський катер дещо відрізняється від попередніх шести. Незабаром катер протестують в акваторії Чорного моря поблизу берегів Одещини", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: На Одещині з’явився новий загін Морської охорони

За інформацією Міноборони, особливістю цих катерів, є насамперед низька візуальна оптико-електронна, радіолокаційна та теплова непомітність, а також бронювання і маневреність катерів. Два останніх параметри були випробувані в реальних бойових умовах, в ході протистояння наших “москітів” в Азовському морі. "Невеликі МБАКи досить вміло маневрували і ухилялися від спроб російських піратів зробити таран. Причому мова йде про переслідування МБАК ВМС України не тільки великими по габаритах і менш маневреними прикордонними сторожовими кораблями “Дон” та “Ізумруд”, а й практично ідентичних за розмірами патрульних катерів проекту 12200 «Соболь» і проекту 12150 “Мангуст", - розповіли в міністерстві.

У відомстві пояснили, що захоплення українських катерів торік поблизу Керченської протоки стало можливим лише тому, що на виході з протоки росіяни застосували зброю проти кораблів ВМС України.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-